Hvorfor så fascinert?

«Hun er som et smykke”, Hennes øyne glitrer som smaragder”, “Det er en perle av en eiendom”, “Mine barnebarn er mine diamanter”…

Smykker og dets bestanddeler blir ofte brukt til å beskrive det vakreste i verden, det unike og helt spesielle. Hvorfor er det slik? Og hvorfor blir vi så fascinert?

Du har kanskje en fantastisk eiendom, en plass på jord hvor du skinner litt ekstra i solen? Kanskje har du ei brygge med båt, ett splitter nytt funkishus, en nydelig utsikt, eller kanskje rett og slett et koselig hjem med lukten av nystekte vafler? Vi har heldigvis forskjellig syn på hva som er vakkert, men de fleste av oss bruker utrykk som “en perle” eller “diamant” om ting vi synes er vakre.

«Et smykke av en bil» står det ofte i bilannonser, her er jeg nok svært sjelden enig, men vi ser altså at til og med mannen i gata benytter seg av disse ordene for å beskrive noe som er vakkert.

Jeg kaller gjerne de kjære jeg har rundt meg for mine diamanter. Jeg elsker å ha de rundt meg og være sammen med dem, de får meg til å føle meg trygg og gir meg oppmerksomhet. Jeg er i aller høyeste grad stolt over å vise dem frem også. De fleste har det nok slik med sine nærmeste, i større eller mindre grad.

Poenget er at alle mennesker liker å stråle og få litt ekstra oppmerksomhet. Ja, vi er faktisk avhengige av positive tilbakemeldinger. Vi ånder for bekreftelse.

Venner og familie er nok det viktigste hos de fleste av oss. Store ting, som råflotte hus og biler er stort sett viktig det også… for noen. Når man ser bort fra familie og venner, som er det mest åpenbare, så er nok de fleste av oss mer opptatt av de små tingene. Min store guiltypleasure er SKO! Ja, masser av sko! Litt for mange sko skal man tro på det mannen min sier!?

Men det viktigste oppe i alle disse SMÅ tingene er smykkene. I likhet med mine nærmeste får de meg til å føle meg vel. Jeg stråler litt ekstra når jeg har smykkene mine på meg. Noen ganger føler jeg at dagen fortjener perler, andre dager det lille frekke. Smaken og humøret varierer fra dag til dag, fra uke til uke.

Når MIN smak og MITT humør varierer så mye, tenk deg da hvor mange ulike stiler man må kreere for å dekke alles behov – det er så spennende! At jeg kan tilby akkurat det smykket, eller akkurat det armbåndet, som gjør at det vekkes en følelse i akkurat DEG, det fascinerer meg!

Det er nok nettopp derfor jeg elsker å lage smykker. Så mange ulike former og farger. Jeg kan lage så mye fantastisk ulik hverdagsluksus, og det vil alltid finnes noen der ute som liker dem. Det å se gleden når noen finner det perfekte smykket til bryllup eller en fest. Det å se gleden når man endelig finner det lille ekstra til yndlingskjolen man trodde var utdatert. Ja, det får meg til å stråle! Og for å sikre at den følelsen kommer ofte, lager jeg mange ulike varianter. Jeg vil at flest mulig skal finne noe de synes er fantastisk, det lille ekstra, det som får DEM til å stråle litt ekstra. Da stråler nemlig jeg også enda litt mer.

Smaken er som baken sier de, og bra er det, for da kan jeg fortsette som jeg gjør. Lage masser av ulike og unike smykker – for de fleste, til det meste.

Så hvorfor fascineres kvinner smykker? De får oss til å stråle og vi føler oss pene, glitrende og uimotståelige.

Ha en glitrende og uimotståelig dag!